Korea House
Po–So: 11:00–23:00
Sokolská 52, Praha 2 (metro I. P. Pavlova)
Tel.: 2 2426 6246, mobil: 603 479 413
Mashhana
Po–Ne: 11:30–23:00
Badeniho 3, Praha 6 – Hradčany
e‑mail: mashhana@volny.cz
Tel.: 2 2432 4034
Hanil restaurace
Po–So: 11:00–14:30, 17:30–23:00 · Ne: 17:30–23:00
Slavíkova 24, Praha 3
Tel./Fax: 2 2271 5867
Japan Korean Restaurant Tokyo
Srbská 2, Praha 6
Tel.: 2 3332 6670
Korean Japanese Yami restaurant
Masná 105/3, Praha 1
e‑mail: jjs3727hanmail.net
Tel.: 2 2231 2756
Arirang
Korejské a japonské potraviny (velkoobchod a maloobchod)
Korunní 47/1186, Praha 2 – Vinohrady
Tel/fax: 224 256 284, mobil: 603 484 802
Email: shin@mbox.vol.cz
Po–Pá: 9:00–18:00 · So: 9:00–16:00
한국 식품 Hanguk sikpchum
Uralská 3, Praha 6 – Dejvice
Po–So: 9:00–20:00 · Ne: 14:00–18:00
Japonské zboží, Hana Trading s.r.o.
Michelská 55, 141 00 Praha 4
Tel: 261 216 741-2, fax: 261 219 314
Email: info@japan-eshop.com
Po–Pá: 8:00–18:00
Ingredience
bílé zelí 2500 g, sůl 140 g, bílá ředkev 500 g
Pasta: chilli papričky 60 g, česnek 60 g, jarní cibule 60 g, čerstvý zázvor 15 g, sůl 1 lžička, cukr 1 lžička
Zelí krájím na kostky cca 3×3 cm, prosolím a nechám několik hodin působit sůl. Pasta: chilli (může být sušené) podrtím nebo nasekám, přidám prolisovaný česnek, nasekanou cibuli a zázvor. Přidám sůl a cukr, promíchám a nechám cca 1 hodinu. Ve sklenici střídám vrstvy zelí a pasty, pěchuji. Uzavřu vzduchotěsně a nechám při cca 20 °C asi 2 dny (nebo 3–5 dnů v lednici). Poté uchovávám v lednici.
Ingredience
2 ks čínského zelí, kořen zázvoru, palice česneku, 2 velké cibule, bílá ředkev, 2 póry, rýžová mouka (nebo škrob), červená pálivá paprika (1–2 sáčky), rybí sos 1 lžíce, cukr, sůl, sezamové semínko 2 lžíce
Postup
Zelí rozpůlit, prosolit a ponořit do vody na 4–6 h. Sos: česnek, zázvor a cibuli rozmixovat. Mouka: 1 hrnek vody + 2 lžíce rýžové mouky uvařit do zhoustnutí. Zelenina: ředkev na proužky, pórek na tenké proužky, cibule na půlkolečka. Smíchat zeleninu se sosem, moukou, paprikou, cukrem, solí, sezamem a rybím sosem. Vrstvit se zelím, nechat den kvasit (teplo), pak do lednice. Konzumace po týdnu.
Ingredience
1 lžíce sójové omáčky, 1 vejce, 2 lžičky sezamového semínka (se solí), 50 g mrkve, 50 g skleněných nudlí (tangmjŏn), 1 lžička mletého česneku, 1/2 lžičky cukru, sůl, 50 g hovězího masa, 50 g špenátu, 50 g cibule, 1 lžíce piniových oříšků, 1 lžička sezamového oleje, 2 lžičky nasekaného pórku, 3 houby pchjogo, špetka pepře
Postup
Nejtypičtějším znakem korejské kuchyně je její ostrost (červená paprika, česnek). Hlavní součástí menu je rýže doplněná přílohami: kimčhi (čínské zelí, ředkev nebo okurka se solí, česnekem, cibulí, zázvorem a paprikou) a polévka. Vše se servíruje současně, důraz je na množství příloh, což dříve vyjadřovalo postavení. Sváteční menu (Solnal, Tano, Čhilsok, Čchusok) zahrnují speciální pokrmy jako ttokkuk, sudžonggwa, songpchjon a další tradiční koláčky.